Wigilia firmowa
Spotkanie firmowe w Sielanka Bankiet
Tradycyjna kuchnia w autorskim wydaniu
Wigilia firmowa w Sielanka Bankiet to wybitna kuchnia tradycyjna, nowoczesna sala bankietowa oraz wyjątkowy świąteczny nastrój.
Oferta I – 100 zł/os.
Minimalna liczba osób – 8
Czas trwania – 3 godziny
Miejsce: Sielanka Bankiet
POWITALNY DRINK
W wersji alkoholowej i bezalkoholowej
PRZYSTAWKA W FORMIE FINGER FOODS (serwowana indywidualnie)
Mini carpaccio z łososia podane z kaparami, oliwą, chilli
ZUPA (serwowana indywidualnie)
Barszcz czerwony z uszkami
DANIE GŁÓWNE (serwowane indywidualnie)
Sandacz filet w sosie cytrynowym podany na puree ziemniaczanym z bukietem warzyw z pieca
DESER (serwowany indywidualnie)
Szarlotka cynamonowa podana z lodami i bitą śmietaną
NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Kawa i herbata
Zamów dodatkowo:
Słodki stół 39 zł/os.
Sernik nowojorski z solonym karmelem, makowiec, piernikowe ciasto świąteczne, tartaletka ze śliwkami pod kruszonką
Opłata korkowa 19 zł/os.
Możliwość wniesienia własnego alkoholu
Oferta II – 150 zł/os.
Minimalna liczba osób – 8
Czas trwania – 4 godziny
Miejsce: Sielanka Bankiet
POWITALNY DRINK
W wersji alkoholowej i bezalkoholowej
PRZYSTAWKA W FORMIE FINGER FOODS (serwowana indywidualnie)
Mini carpaccio z łososia podane z kaparami, oliwą, chilli
ZUPA (indywidualnie)
Barszcz czerwony z uszkami
DANIA GŁÓWNE (na półmiskach)
Roladki z pstrąga podane na puree ziemniaczano-kapuścianym w sosie limonkowym
Okonki filety z patelni podane na ziemniakach pieczonych w oliwie ziołowej
Polędwiczka wieprzowa podana w sosie kurkowo-śmietanowym
Pierogi z kapustą i grzybami
Puree ziemniaczane z koperkiem
Buraki na ciepło
ZIMNE PRZEKĄSKI (na półmiskach)
Ryba po grecku
Śledź w śmietanie podany w ziemniaku z pieca
Sałatka jarzynowa na grzankach
Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem
Chleb żytni
NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Kawa i herbata
Zamów dodatkowo:
Deser (serwowany indywidualnie) 19 zł/os. (jeden do wyboru dla wszystkich)
Szarlotka cynamonowa na ciepło z lodami i bitą śmietaną lub
Fondant prosto z pieca z płynną czekoladą podany na kremie pattiserie z gałką lodów
Słodki stół 39 zł/os.
Sernik nowojorski z solonym karmelem, makowiec, piernikowe ciasto świąteczne, tartaletka ze śliwkami pod kruszonką
Opłata korkowa 19 zł/os.
Możliwość wniesienia własnego alkoholu
Oferta III – 195 zł/os.
Minimalna liczba osób – 8
Czas trwania – 5 godzin
Miejsce: Sielanka Bankiet
POWITALNY DRINK
W wersji alkoholowej i bezalkoholowej
PRZYSTAWKA W FORMIE FINGER FOODS (serwowana indywidualnie)
Mini carpaccio z łososia podane z kaparami, oliwą, chilli
ZUPA (podana indywidualnie)
Krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami
DANIA GŁÓWNE (na półmiskach)
Sandacz filet w sosie cytrynowym podany na plackach ziemniaczanych
Okonki filety podane na pieczonym puree ziemniaczanym z sosem grzybowym
Polędwica wieprzowa faszerowana śliwką podana w ciemnym sosie
Ziemniaki zapiekane z parmezanem
Kluski śląskie z okrasą
Pierogi z kapustą i grzybami
Warzywa korzeniowe z pieca z oliwą ziołową
Kapusta zasmażana
ZIMNE PRZEKĄSKI (na półmiskach)
Ryba po grecku
Tatar wołowy z piklami i cebulą
Śledź w śmietanie podany w ziemniaku z pieca
Sałatka jarzynowa na grzankach
Tatar ze śledzia z kolendrą, czerwoną cebulą nutą śmietany podany na grzance
Chleb żytni
NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Kawa i herbata
Zamów dodatkowo:
Deser (serwowany indywidualnie) 19 zł/os. (jeden do wyboru dla wszystkich)
Szarlotka cynamonowa na ciepło z lodami i bitą śmietaną lub
Fondant prosto z pieca z płynną czekoladą podany na kremie pattiserie z gałką lodów
Słodki stół 39 zł/os.
Sernik nowojorski z solonym karmelem, makowiec, piernikowe ciasto świąteczne, tartaletka ze śliwkami pod kruszonką
Opłata korkowa 19 zł/os.
Możliwość wniesienia własnego alkoholu
Oferta IV – 275 zł/os. (przyjęcie nocne)
Minimalna liczba osób – 25
Czas trwania – 9 godzin
Miejsce: Sielanka Bankiet (zapewniona sala na wyłączność)
DJ we własnym zakresie
UROCZYSTA KOLACJA
ZUPA (w wazach)
Rosół z domowym makaronem oraz Krem z grzybów leśnym
DANIA GŁÓWNE (na półmiskach)
Polędwiczka wieprzowa podana w sosie kurkowo-śmietanowym
Kaczka pieczona podana z gorącymi wiśniami i pieczoną mandarynką
Sandacz filet w sosie cytrynowym podany na plackach ziemniaczanych
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ze szpinakiem z fetą i parmezanem
Ziemniaki puree z koperkiem
Kalafior romanesco podany z beszamelem zapieczony pod mozzarellą
Kapusta zasmażana
DESER (serwowany indywidualnie)
Fondant z płynną czekoladą podany z pieca na kremie patisserie i gałką lodów
22:00 II DANIE CIEPŁE
Karkówka pieczona w miodzie, czosnku i musztardzie
Pieczarka portobello faszerowana mięsem i warzywami w sosie ajvarowym
zapieczona pod mozzarellą
Krokiety faszerowane twarogiem, boczkiem, cebulą
Kopytka z masłem i czarnuszką
ZIMNY BUFET
Polędwiczka pieczona po angielsku podana z żurawiną
Tatar wołowy z piklami i cebulą
Schab z sosem tatarskim
Ryba po grecku
Śledź na carpaccio z jabłka, ziemniaka i cebuli z kroplą śmietany
Tatar ze śledzia z kolendrą, czerwoną cebulą nutą śmietany podany na grzance
Sałatka jarzynowa na grzankach
Wybór sałat
Chleb żytni na zakwasie
NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Kawa i herbata
Rezerwacje przyjmujemy przez e-mail i telefonicznie
kom. 89 512-34-56
e-mail: biuro@restauracjasielanka.pl