Wigilia firmowa

Spotkanie firmowe w Sielanka Bankiet

Tradycyjna kuchnia w autorskim wydaniu

Wigilia firmowa w Sielanka Bankiet to wybitna kuchnia tradycyjna, nowoczesna sala bankietowa oraz wyjątkowy świąteczny nastrój.

Wigilia Firmowa, zarezerwuj termin od 01.12.2023 r. do 21.12.2023 r.

Oferta I – 100 zł/os.

Minimalna liczba osób – 8
Czas trwania – 3 godziny
Miejsce: Sielanka Bankiet

POWITALNY DRINK
W wersji alkoholowej i bezalkoholowej

PRZYSTAWKA W FORMIE FINGER FOODS (serwowana indywidualnie)
Mini carpaccio z łososia podane z kaparami, oliwą, chilli

ZUPA (serwowana indywidualnie)
Barszcz czerwony z uszkami

DANIE GŁÓWNE (serwowane indywidualnie)
Sandacz filet w sosie cytrynowym podany na puree ziemniaczanym z bukietem warzyw z pieca

DESER (serwowany indywidualnie)
Szarlotka cynamonowa podana z lodami i bitą śmietaną

NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Kawa i herbata

Zamów dodatkowo:

Słodki stół 39 zł/os.
Sernik nowojorski z solonym karmelem, makowiec, piernikowe ciasto świąteczne, tartaletka ze śliwkami pod kruszonką

Opłata korkowa 19 zł/os.
Możliwość wniesienia własnego alkoholu

Oferta II – 150 zł/os.

Minimalna liczba osób – 8
Czas trwania – 4 godziny
Miejsce: Sielanka Bankiet

POWITALNY DRINK
W wersji alkoholowej i bezalkoholowej

PRZYSTAWKA W FORMIE FINGER FOODS (serwowana indywidualnie)
Mini carpaccio z łososia podane z kaparami, oliwą, chilli

ZUPA (indywidualnie)
Barszcz czerwony z uszkami

DANIA GŁÓWNE (na półmiskach)
Roladki z pstrąga podane na puree ziemniaczano-kapuścianym w sosie limonkowym
Okonki filety z patelni podane na ziemniakach pieczonych w oliwie ziołowej
Polędwiczka wieprzowa podana w sosie kurkowo-śmietanowym
Pierogi z kapustą i grzybami
Puree ziemniaczane z koperkiem
Buraki na ciepło

ZIMNE PRZEKĄSKI (na półmiskach)
Ryba po grecku
Śledź w śmietanie podany w ziemniaku z pieca
Sałatka jarzynowa na grzankach
Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem
Chleb żytni

NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Kawa i herbata

Zamów dodatkowo:

Deser (serwowany indywidualnie) 19 zł/os. (jeden do wyboru dla wszystkich)
Szarlotka cynamonowa na ciepło z lodami i bitą śmietaną lub
Fondant prosto z pieca z płynną czekoladą podany na kremie pattiserie z gałką lodów

Słodki stół 39 zł/os.
Sernik nowojorski z solonym karmelem, makowiec, piernikowe ciasto świąteczne, tartaletka ze śliwkami pod kruszonką

Opłata korkowa 19 zł/os.
Możliwość wniesienia własnego alkoholu

Oferta III – 195 zł/os.

Minimalna liczba osób – 8
Czas trwania – 5 godzin
Miejsce: Sielanka Bankiet

POWITALNY DRINK
W wersji alkoholowej i bezalkoholowej

PRZYSTAWKA W FORMIE FINGER FOODS (serwowana indywidualnie)
Mini carpaccio z łososia podane z kaparami, oliwą, chilli

ZUPA (podana indywidualnie)
Krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami

DANIA GŁÓWNE (na półmiskach)
Sandacz filet w sosie cytrynowym podany na plackach ziemniaczanych
Okonki filety podane na pieczonym puree ziemniaczanym z sosem grzybowym
Polędwica wieprzowa faszerowana śliwką podana w ciemnym sosie
Ziemniaki zapiekane z parmezanem
Kluski śląskie z okrasą
Pierogi z kapustą i grzybami
Warzywa korzeniowe z pieca z oliwą ziołową
Kapusta zasmażana

ZIMNE PRZEKĄSKI (na półmiskach)
Ryba po grecku
Tatar wołowy z piklami i cebulą
Śledź w śmietanie podany w ziemniaku z pieca
Sałatka jarzynowa na grzankach
Tatar ze śledzia z kolendrą, czerwoną cebulą nutą śmietany podany na grzance
Chleb żytni

NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Kawa i herbata

Zamów dodatkowo:

Deser (serwowany indywidualnie) 19 zł/os. (jeden do wyboru dla wszystkich)
Szarlotka cynamonowa na ciepło z lodami i bitą śmietaną lub
Fondant prosto z pieca z płynną czekoladą podany na kremie pattiserie z gałką lodów

Słodki stół 39 zł/os.
Sernik nowojorski z solonym karmelem, makowiec, piernikowe ciasto świąteczne, tartaletka ze śliwkami pod kruszonką

Opłata korkowa 19 zł/os.
Możliwość wniesienia własnego alkoholu

Oferta IV – 275 zł/os. (przyjęcie nocne)

Minimalna liczba osób – 25
Czas trwania – 9 godzin
Miejsce: Sielanka Bankiet (zapewniona sala na wyłączność)
DJ we własnym zakresie

UROCZYSTA KOLACJA

ZUPA (w wazach)
Rosół z domowym makaronem oraz Krem z grzybów leśnym

DANIA GŁÓWNE (na półmiskach)
Polędwiczka wieprzowa podana w sosie kurkowo-śmietanowym
Kaczka pieczona podana z gorącymi wiśniami i pieczoną mandarynką
Sandacz filet w sosie cytrynowym podany na plackach ziemniaczanych
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ze szpinakiem z fetą i parmezanem
Ziemniaki puree z koperkiem
Kalafior romanesco podany z beszamelem zapieczony pod mozzarellą
Kapusta zasmażana

DESER (serwowany indywidualnie)
Fondant z płynną czekoladą podany z pieca na kremie patisserie i gałką lodów

22:00 II DANIE CIEPŁE
Karkówka pieczona w miodzie, czosnku i musztardzie
Pieczarka portobello faszerowana mięsem i warzywami w sosie ajvarowym
zapieczona pod mozzarellą
Krokiety faszerowane twarogiem, boczkiem, cebulą
Kopytka z masłem i czarnuszką

ZIMNY BUFET
Polędwiczka pieczona po angielsku podana z żurawiną
Tatar wołowy z piklami i cebulą
Schab z sosem tatarskim
Ryba po grecku
Śledź na carpaccio z jabłka, ziemniaka i cebuli z kroplą śmietany
Tatar ze śledzia z kolendrą, czerwoną cebulą nutą śmietany podany na grzance
Sałatka jarzynowa na grzankach
Wybór sałat
Chleb żytni na zakwasie

NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Kawa i herbata

Wigilia w Sielanka Bankiet

Rezerwacje przyjmujemy przez e-mail i telefonicznie

kom. 89 512-34-56
e-mail: biuro@restauracjasielanka.pl