Catering
Menu dopasowane do ilości gości i okazji
Obsługa cateringowa przyjęć
Każde spotkanie czy wydarzenie wymaga indywidualnego podejścia i sprawnej organizacji. Jedzenie jest jego nieodłącznym elementem, kwintesencją, smakiem który sprawi że będzie udane bądź nie.
Oferujemy doskonale dopasowane menu do ilości gości i okazji. Świeże, starannie wyselekcjonowane produkty od sprawdzonych dostawców. Ciekawe spojrzenie na regionalną kuchnię, dzięki młodym i zdolnym kucharzom. Fit menu, czy dietę bezglutenową jeżeli tylko jest taka potrzeba.
Przygotowujemy catering od 3 do 500 osób. Oferujemy fachowe doradztwo i pomoc przy kompleksowej organizacji imprezy. Oferujemy również dowozy obiadów dla pracowników Państwa firmy 7 dni w tygodniu.

Catering – „Finger food” dla Firm
Realizowany dla minimum 15 osób. Istnieje możliwość wypożyczenia porcelanowej zastawy.
PROPOZYCJA I 59 zł/os.
- Mięsa pieczone podane z sosem tatarskim
- Pasztet z dzieczyny z marynowanymi gruszkami
- Kurczak sous vide marynowany w ziołach podany na chrupiącej grzance
- Wytrawna babeczka z pastą z pstrąga
- Sałata z selerem naciowym, kurczakiem i orzechami
- Pomidory z mozzarella i sosem bazyliowym
- Sałata ze świeżymi warzywami, fetą, oliwkami i sosem winegret
- Pieczywo wiejskiego wypieku
PROPOZCYJA II 85 zł/os.
- Tartinki (pieczywo, polędwiczka na różowo, rukolą, żurawina z syropu)
- Tartinka (chleb żytni na zakwasie, pasztet z dziczyzny, marynowana gruszka, wiśnia z syropu)
- Tartinka (chleb żytni, ser camembert, żurawina z syropu)
- Tartinka (chleb żytni, pasta z sera białego z ziołami, rzodkiewka)
- Wytrawna babeczka z pastą z pstrąga
- Wytrawna babeczka z kremem pieczonej papryki zeszczypiorem
- Focaccia włoska pieczona z hiszpańską oliwą, pomidorkami cherry i rozmarynem
PROPOZYCJA III 115 zł/os.
- Rostbef wołowy na różowo serwowany na sosie teriyaki
- Polędwiczka pieczona po angielsku z żurawiną
- Tatar wołowy serwowany na grzance z domowymi piklami i cebulką
- Pasztet z dziczyzny z marynowanymi gruszkami
- Wytrawna babeczka z pastą z pieczonej kaczki
- Wytrawna babeczka z pastą z pstrąga
- Krewetkami w sosie słodko-pikantnym na podane na cykorii
- Pasta serowo-ziołowa na chrupiącej grzance
- Pomidorki cherry podane z kulkami mozzarelli i świeżą bazylią
- Wytrawna babeczka z tatarem z awokado z nutą kolendry
- Focaccia włoska pieczona z hiszpańską oliwą, pomidorkami cherry i rozmarynem
PROPOZCYJA IV 69 zł/os.
- Sernik na zimno ze słonym karmelem
- Beziki z kremem mascarpone i owocami sezonowymi
- Tarta z malinami i galaretką
- Pana cotta z białą czekoladą i sosem jagodowym
- Babeczki na słodko z kremem kajmakowym z orzechemwłoskim
- Babeczki na słodko z kremem patisserie i owocami świeżymi
Catering – „Na specjalne okazje”
PROPOZYCJA I – 90 zł/os.
Dania główne ciepłe
- Grillowane polędwiczki w sosie śmietanowo grzybowym
- Stek z uda kurczaka pieczony w pomidorach, miodzie i czosnku
- Sandacz na cukinii podany z sosem winno-cytrynowym
- Ziemniaki pieczone, ziemniaki pure
- Buraki na ciepło
- Surówka z białej kapusty z tartą marchewką
PROPOZYCJA II – 105 zł/os.
Zupa
- Rosół z domowym makaronem lub Krem z pomidorów
Dania główne (podane na półmiskach)
- Grillowane polędwiczki w sosie śmietanowo grzybowym
- Noga z kaczki podana z modrą kapustą
- Sandacz na cukinii podany z sosem winno-cytrynowym
- Pierogi ruskie podsmażone
- Ziemniaki pieczone, kluski śląskie
- Buraki na ciepło
- Zielone sałaty z fetą, pomidorkami i czerwoną cebulą
PROPOZYCJA III – 130 zł/os.
Zupa (serwowana w wazach)
- Rosół z domowym makaronem lub Krem z pomidorów lub Krem z borowików
Dania główne (podane na półmiskach):
- Dziczyzna podana z sosem z suszonych prawdziwków
- Pierś z kaczki podana na musie dyniowym z sosem z leśnej żurawiny
- Sandacz podany na cukinii z sosem winno-cytrynowym
- Bataty zapiekane z chilli i parmezanem
- Ziemniaki pieczone, kluski śląskie
- Carpaccio z buraka z fetą, prażonym słonecznikiem podane na rukoli
- Warzywa grillowane z masełkiem
Słodki stół 30 zł/os.
- Sernik, brownie mocno czekoladowe ze świeżymi owocami, tarta z malinami, pleśniak, panna cotta z białą czekoladą
Zimne przekąski 50 zł/ os.
- Mięsa pieczone podane z sosem tatarskim
- Pasztet z dziczyzny z marynowanymi gruszkami
- Tatar wołowy z siekaną cebulką i piklami
- Kruche babeczki z pastą z pstrąga
- Sałata z selerem naciowym, kurczakiem i orzechami
- Pomidory z mozzarella i sosem bazyliowym
- Sałata ze świeżymi warzywami, fetą, oliwkami i sosem winegret
- Pieczywo wiejskiego wypieku
Serdecznie zapraszamy
7 DNI W TYGODNIU
07:00 – 22:00
Gietrzwałd, ul. Olsztyńska 38
tel. +48 89 512 34 56
kom. +48 515 233 993,
Rezerwacje: +48 502 231 936
e-mail: biuro@restauracjasielanka.pl