Śniadanie wielkanocne
Wielkanocne śniadanie w Sielance Bankiet
Zapraszamy na uroczyste śniadanie
Termin: 09.04.2023 r. | Koszt: 195 zł/os. | Czas trwania 6h
10:00
NA START
Jajka na twardo z pasta z makreli
Jajka na twardo z pasta z palonej papryki I pomidorów
Pasta jajeczna ze szczypiorem
Pasztet z dziczyzny z marynowanymi rydzami
Pieczona karkówka podana z marynowaną gruszką
Szynka pieczona w całości pikowana czosnkiem
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Galaretki z nóżek podane z cytryną i chrzanem
Pstrąg w galarecie
13:00
ZUPY
ZUPA (obie podane w wazach w stole)
Żurek z własnej roboty białą kiełbasą i jajkiem
Rosół z domowym makaronem
DANIA GŁÓWNE
Pieczona biała kiełbasa podana w sosie chrzanowym
Polędwiczka faszerowana wędzoną śliwką na sosie miodowo-śliwkowym
Noga z kaczki podana w sosie własnym na warzywach korzeniowych
Puree ziemniaczane
Kluski śląskie z masełkiem
Buraczki na ciepło
Ćwikła
NA SŁODKO
Mazurek wielkanocny z kajmakiem, orzechami i bakaliami
Sernik kremowy podany ze słonym karmelem
Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym
Makowiec świąteczny
DODATKOWO
Napoje zimne – woda niegazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Napoje gorące – kawa i herbata
Rezerwacje przyjmujemy przez e-mail i telefonicznie
kom. 89 512 34 56
e-mail: biuro@restauracjasielanka.pl