Bal Andrzejkowy 2023

Andrzejki w Sielanka Bankiet

W świetle szklanej kuli

Serdecznie zapraszamy na Bal Andrzejkowy do Sielanka Bankiet. Na naszych Gości czeka wybitna, autorska kuchnia, czary i przepowiednie wróżki, oraz doskonała oprawa muzyczna od Twoi Wodzireje.

19:00 UROCZYSTA KOLACJA
Noga z kaczki podana na musie dyniowym z gorącą żurawiną, kopytkami z batatów. gruszką faszerowaną gorgonzolą i orzechami

Tartaletka z gruszką karmelizowaną w cydrze podana pod bezą z gałką lodów śmietankowych

21:00 II DANIE CIEPŁE
Ragout z dziczyzny w ciemnym sosie grzybowym
Polędwiczka wieprzowa podana w sosie na bazie czerwonego wina z nutą śliwki
Sandacz filet w delikatnym sosie limonkowym podany na puree z topinamburu
Ravioli ze szpinakiem, fetą i parmezanem
Kluski śląskie z masełem
Zielone warzywa pachnące czosnkiem i imbirem prosto z woka

23:30 III DANIE CIEPŁE
Krewetki królewskie podane na risotto z chrupiącymi kalmarami
Pieczarka portobello faszerowana mięsem i warzywami w sosie ajvarowym zapieczona pod mozzarellą
Stek z uda kurczaka podany z kremowym sosie carbonara

01:00 IV DANIE CIEPŁE
Krem z dyni z nutą chilli i trawą cytrynową

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Tatar wołowy z domowymi piklami
Roladki z kurczaka tymiankowego z grillowanym ananasem i czosnkiem niedźwiedzim
Terrina z jelenia z leśną żurawiną
Mięsa pieczone domowego wypieku podane z sosem tatarskim
Sałata z kurczaka, selera naciowego i ananasa
Łosoś gravlax podany z twarożkiem ze szczypiorem, koperkiem i ziołami
Pstrąg wędzony w formie musu podany w kruchej babeczce
Śledź holenderski w plastrach z cytrynową oliwą, szczypiorem i chilli
Sałata z małżami venus, kiełkami groszku i pak choi
Tatar z awokado podany na focacci
Carpaccio z buraka na rukoli z fetą i prażonym słonecznikiem
Pomidory z mozzarellą podane na grzance z guacamole
Sałatka z ciecierzycy, suszonych pomidorów i fety, okraszona oliwą
Kruche sałaty podane z granatem, gorgonzolą i konfiturą z czerwonej cebuli
Warzywa grillowane z pomarańczową oliwą
Cukinia z suszonymi pomidorami, serem solankowym, z kolendrą i płatkami chilli
Sałatka cezar z kurczakiem, bekonem, parmezanem i grzankami
Włoska focaccia pieczona z ziołami
Pieczywo żytnie pieczone na domowym zakwasie

SŁODKI STÓŁ
Sernik oreo z białą czekoladą
Czekoladowy sernik nowojorski podany ze słonym karmelem
Pleśniak z bezą i czarną porzeczką
Tartaletka z kremem pistacjowym i prażonymi orzechami
Pana cotta z musem jagodowym

NAPOJE
Sok jabłkowy, sok pomarańczowy, woda niegazowana, pepsi, pepsi maxx, 7-up
Kawa z ekspresu, wybór herbat

Andrzejki 2023 w Sielanka Bankiet

Informacje ogólne

Bal Andrzejkowy odbywa się 25.11.2023 r. w Sielance Bankiet

Od momentu wpisania wstępnej rezerwacji, powinna być ona opłacona w przeciągu 5 dni w Restauracji.

Każdy z gości rezerwuje stolik dla siebie i swoich przyjaciół. Od 6 osób przy stole zapewniamy stolik indywidualny, przy rezerwacjach poniżej 6 osób jest możliwość połączenia dwóch grup do jednego stolika.

Powyższa oferta nie zawiera alkoholu. Goście mają możliwość zakupienia alkoholu w restauracji jak i wniesienia własnego alkoholu. Restauracja zapewnia szkło oraz lód.

Zapewniamy możliwość wynajęcia transportu dla grup 4 lub 8 osobowych. Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja kursu (minimum tydzień przed balem). Liczba miejsc oraz kursów jest ograniczona.

Cena za osobę to 275 zł. Cena ta obejmuje wstęp na bal, zabawę do rana przy najlepszej oprawie muzycznej grupy Twoi Wodzireje, możliwość skorzystania z usług wróżki, nieograniczony dostęp do wszelkich bufetów, 4 kolacje ciepłe, napoje niegazowane i gorące bez limitu.

Istnieje możliwość wynajęcia pokoju 2- osobowego w noc balu. Cena pokoju to 250 zł/ pokój ze śniadaniem. Liczba miejsc jest ograniczona. Pokoje rozliczamy w momencie opłaty Balu.

Rezerwacje przyjmujemy e-mailowo i telefonicznie.

biuro@restauracjasielanka.pl
kom. 89 512-34-56