Catering

Menu dopasowane do ilości gości i okazji

Obsługa cateringowa przyjęć

Każde spotkanie czy wydarzenie wymaga indywidualnego podejścia i sprawnej organizacji. Jedzenie jest jego nieodłącznym elementem, kwintesencją, smakiem który sprawi że będzie udane bądź nie.

Oferujemy doskonale dopasowane menu do ilości gości i okazji. Świeże, starannie wyselekcjonowane produkty od sprawdzonych dostawców. Ciekawe spojrzenie na regionalną kuchnię, dzięki młodym i zdolnym kucharzom. Fit menu, czy dietę bezglutenową jeżeli tylko jest taka potrzeba.

Przygotowujemy catering od 3 do 500 osób. Oferujemy fachowe doradztwo i pomoc przy kompleksowej organizacji imprezy. Oferujemy również dowozy obiadów dla pracowników Państwa firmy 7 dni w tygodniu.

Catering – „Finger food” dla Firm

Realizowany dla minimum 15 osób. Istnieje możliwość wypożyczenia porcelanowej zastawy.

PROPOZYCJA I 59 zł/os.

  • Mięsa pieczone podane z sosem tatarskim
  • Pasztet z dzieczyny z marynowanymi gruszkami
  • Kurczak sous vide marynowany w ziołach podany na chrupiącej grzance
  • Wytrawna babeczka z pastą z pstrąga
  • Sałata z selerem naciowym, kurczakiem i orzechami
  • Pomidory z mozzarella i sosem bazyliowym
  • Sałata ze świeżymi warzywami, fetą, oliwkami i sosem winegret
  • Pieczywo wiejskiego wypieku

PROPOZCYJA II 85 zł/os.

  • Tartinki (pieczywo, polędwiczka na różowo, rukolą, żurawina z syropu)
  • Tartinka (chleb żytni na zakwasie, pasztet z dziczyzny, marynowana gruszka, wiśnia z syropu)
  • Tartinka (chleb żytni, ser camembert, żurawina z syropu)
  • Tartinka (chleb żytni, pasta z sera białego z ziołami, rzodkiewka)
  • Wytrawna babeczka z pastą z pstrąga
  • Wytrawna babeczka z kremem pieczonej papryki zeszczypiorem
  • Focaccia włoska pieczona z hiszpańską oliwą, pomidorkami cherry i rozmarynem

PROPOZYCJA III 115 zł/os.

  • Rostbef wołowy na różowo serwowany na sosie teriyaki
  • Polędwiczka pieczona po angielsku z żurawiną
  • Tatar wołowy serwowany na grzance z domowymi piklami i cebulką
  • Pasztet z dziczyzny z marynowanymi gruszkami
  • Wytrawna babeczka z pastą z pieczonej kaczki
  • Wytrawna babeczka z pastą z pstrąga
  • Krewetkami w sosie słodko-pikantnym na podane na cykorii
  • Pasta serowo-ziołowa na chrupiącej grzance
  • Pomidorki cherry podane z kulkami mozzarelli i świeżą bazylią
  • Wytrawna babeczka z tatarem z awokado z nutą kolendry
  • Focaccia włoska pieczona z hiszpańską oliwą, pomidorkami cherry i rozmarynem

PROPOZCYJA IV 69 zł/os.

  • Sernik na zimno ze słonym karmelem
  • Beziki z kremem mascarpone i owocami sezonowymi
  • Tarta z malinami i galaretką
  • Pana cotta z białą czekoladą i sosem jagodowym
  • Babeczki na słodko z kremem kajmakowym z orzechemwłoskim
  • Babeczki na słodko z kremem patisserie i owocami świeżymi

Catering – „Na specjalne okazje”

PROPOZYCJA I – 90 zł/os.

Dania główne ciepłe

  • Grillowane polędwiczki w sosie śmietanowo grzybowym
  • Stek z uda kurczaka pieczony w pomidorach, miodzie i czosnku
  • Sandacz na cukinii podany z sosem winno-cytrynowym
  • Ziemniaki pieczone, ziemniaki pure
  • Buraki na ciepło
  • Surówka z białej kapusty z tartą marchewką

PROPOZYCJA II – 105 zł/os.

Zupa

  • Rosół z domowym makaronem lub Krem z pomidorów

Dania główne (podane na półmiskach)

  • Grillowane polędwiczki w sosie śmietanowo grzybowym
  • Noga z kaczki podana z modrą kapustą
  • Sandacz na cukinii podany z sosem winno-cytrynowym
  • Pierogi ruskie podsmażone
  • Ziemniaki pieczone, kluski śląskie
  • Buraki na ciepło
  • Zielone sałaty z fetą, pomidorkami i czerwoną cebulą

PROPOZYCJA III – 130 zł/os.

Zupa (serwowana w wazach)

  • Rosół z domowym makaronem lub Krem z pomidorów lub Krem z borowików

Dania główne (podane na półmiskach):

  • Dziczyzna podana z sosem z suszonych prawdziwków
  • Pierś z kaczki podana na musie dyniowym z sosem z leśnej żurawiny
  • Sandacz podany na cukinii z sosem winno-cytrynowym
  • Bataty zapiekane z chilli i parmezanem
  • Ziemniaki pieczone, kluski śląskie
  • Carpaccio z buraka z fetą, prażonym słonecznikiem podane na rukoli
  • Warzywa grillowane z masełkiem

Słodki stół 39 zł/os.

  • Sernik, brownie mocno czekoladowe ze świeżymi owocami, tarta z malinami, pleśniak, panna cotta z białą czekoladą

Zimne przekąski 50 zł/ os.

  • Mięsa pieczone podane z sosem tatarskim
  • Pasztet z dziczyzny z marynowanymi gruszkami
  • Tatar wołowy z siekaną cebulką i piklami
  • Kruche babeczki z pastą z pstrąga
  • Sałata z selerem naciowym, kurczakiem i orzechami
  • Pomidory z mozzarella i sosem bazyliowym
  • Sałata ze świeżymi warzywami, fetą, oliwkami i sosem winegret
  • Pieczywo wiejskiego wypieku

Serdecznie zapraszamy

7 DNI W TYGODNIU
07:00 – 22:00

Gietrzwałd, ul. Olsztyńska 38

tel. +48 89 512 34 56
kom. +48 515 233 993,

Rezerwacje: +48 502 231 936
e-mail: biuro@restauracjasielanka.pl